Gebruik van het bos

by benancy
Gebruik van het bos

Je mag vrij buitenspelen in Het Belevenissenbos. We vragen van iedere bezoeker  €1,-. Daarmee kunnen we het onderhoud van het bos bekostigen en blijft het bos een fijn plek om te spelen. Staat bij het informatiebord.

Het Belevenissenbos biedt heel veel mogelijkheden

Met 40 hectare is er eigenlijk altijd plek, en is reserveren niet noodzakelijk, wel zijn er bij sommige activiteiten betalingen noodzakelijk.

Stormbaan

De stormbaan op het open veld is fysiek zwaar en heel geschikt voor meer competitief gebruik.

Survivalroutes

De survivalroutes zijn gemaakt door een slimme positionering van toestellen. Voor de kleinere kinderen is er een mini-outdoor route, de maxi-outdoor route bestaat uit tientallen elementen en is ruim 2 kilometer lang.

Geocaching

Voor geocaching (schatzoeken met behulp van GPS) zijn twee ‘multi caches’, een route voor beginners en een route voor gevorderden www.geocaching.nl. Beide routes zijn voorzien van leuke opdrachten en fantasierijke verstopplaatsen.

Kano

Met de kano is de rondgaande waterloop een heuse expeditie. De route sluit aan op de Zuigerplas (12 ha) en de kanoroute aldaar. Er is geen kanoverhuur in Het Belevenissenbos.

Met de hele familie naar het bos?

Een grote familie, ook dan is het belevenissenbos een uitgelezen uitje. Ruimte genoeg om gezellig te eten en kletsen en de kids vermaken zich prima in het bos Wil je een eigen ruimte met Sanitair op afstand dan is misschien de Bushcamp wat voor je. (www.bushcamps.nl)

In het Belevenissenbos kan en mag je zelf rondlopen, er zijn wat wandelroutes voor je uitgezet (Oranje en Geel) Er worden geen activiteiten vanuit de beheerstichting georganiseerd.