Spelen op eigen risico

by benancy

Veiligheid en toezicht in het belevenissenbos

In Het Belevenissenbos is er geen permanent toezicht. Kinderen spelen er onder verantwoordelijkheid van hun ouders of begeleiders.

Veiligheid speeltoestellen

Alle speeltoestellen en speelaanleidingen zijn gekeurd op speelveiligheid. Dat betekent niet dat kinderen geen letsel op kunnen lopen. In Het Belevenissenbos leren kinderen hun grenzen kennen. Dat kan misgaan en eindigen met bijvoorbeeld een gebroken arm of hersenschudding. Spelen in Het Belevenissenbos is voor eigen risico.

Water en veiligheid

Er is veel water. De diepte varieert van 0,5 tot 1 meter. Door de klei zijn de oevers vaak glad. Het is niet altijd gemakkelijk om uit het water te klimmen. Kinderen die niet (goed) kunnen zwemmen mogen alleen in en rondom het water spelen als zij onder permanent toezicht staan van een volwassene. Het water is deels officieel zwemwater. Zwemmen is toegestaan. De waterkwaliteit wordt gecontroleerd door Waterschap Zuiderzeeland.

Paarden en veiligheid

In de Paardenvallei lopen ‘wilde’ paarden. Deze dieren willen ongestoord kunnen grazen. Kinderen en volwassenen dienen voor hun veiligheid op minimaal 25 meter afstand te blijven. Voeren en aaien is beslist verboden.